Primele focare de Covid-19, la Spitalul Judetean Buzău și așezământul de la Ulmeni

Valul 5 al pandemiei de coronavirus aduce primele focare de boală în Buzău. Unul dintre ele este la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Aici, vizitele au fost interzise, în urma confirmării unor cazuri de COVID-19 în rândul pacienților.

Pentru a preveni răspândirea virusului, conducerea spitalului a luat mai multe măsuri: a făcut dezinfecție, a transferat pacienții confirmați cu noul coronavirus și a interzis vizitele în secțiile spitalului.

Cu toate acestea, pacienții cu COVID-19 care sunt în stare gravă pot primi vizite doar cu acordul medicului curant și al conducerii spitalului.

„Personalul a fost testat, iar ca și măsură suplimentară, de la începutul acestei săptămâni, vizitele în secțiile Spitalului Județean au fost interzise, rămânând doar pentru pacienții Covid în stare foarte gravă, cu acordul medicului curant și al conducerii spitalului”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

Cel de-al doilea focar este în așezământul de la Ulmeni, unde au apărut primele simptome de boală. Au fost testați toți asistații dar și personalul din cămin.

Până în prezent, nouă persoane au fost depistate cu infecție cu coronavirus, două dintre acestea făcând parte din rândul personalului de îngrijire.

În ultimele 24 de ore, în județul Buzău s-au înregistrat 188 cazuri noi de infectare cu coronavirus și 10 cazuri de reinfectare.