Primii rulotiști, în campingul de la Vulcanii Noroioși pentru a petrece minivacanța de Paște

Relaxarea se poate face la munte și altfel decat în aglomerația din trafic, pe terase pline sau în hoteluri. Mulţi oameni, inclusiv străini, aleg să meargă cu rulota și să stea în liniște, în natură. Un astfel de loc este în Buzău, în apropiere de Vulcanii Noroioşi.

Begum și Koray, doi tineri din Turcia, sunt printre primii rulotiști sosiți în campingul de la Vulcanii Noroioși pentru a petrece minivacanța de Paște.

Sunt de doi ani cu serviciul în România însă abia acum au reușit să-și găsească timp pentru a vedea frumusețile țării. Au plecat la drum cu o rulotă închiriată din București, suficient de spațioasă pentru ei și fiul lor.

”Este o experiență unică deoarece mai întâi de toate avem șansa de a decide unde ne stabilim după ce plecăm la drum. Este un lucru excepțional”, spune Koray.

Familia lui Koray și-a luat provizii pentru o excursie de două săptămâni prin țară, însă au de gând să guste din cât mai multe preparate locale din zonele în care poposesc. De Paște, vor să încerce bunătățile tradiționale din Buzău.

”Suntem curioși care este mâncarea tradițională. Am auzit ceva despre covrigi. În acest loc, am mâncat de dimineață ceva tradițional dar și ouă proaspete din ferma proprie”, declară Begum.

Campingul buzoian este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cu cortul.

Cel puțin 30 de rulote și campere vor fi de Paște în perimetrul de la poalele vulcanilor noroioși. O zi de popas costă între 50 și 65 de lei pe zi, în funcție de utilitățile
Pentru turiștii aflați de Paște în camping, personalul pregătește meniuri speciale, din care nu lipsesc friptura și drobul de miel.

Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică.
Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări.