Profesoara Elena Năstăsoiu s-a înscris în PNL Buzău. A fost propunerea AUR pentru funcţia de primar al municipiului Buzău

Fosta candidată AUR la fotoliul de primar al Buzăului, Elena Năstăsoiu,a trecut la PNL Buzău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri seară la sediul municipal al partidului.

Mutarea Elenei Năstăsoiu vine la câteva zile după ce a demisionat din AUR și a renunțat la candidatură.”Am făcut-o premeditat şi asumat pentru că am vrut sa trag un semnal de alarmă la nivel naţional faţă de ce se întâmplă în AUR. Am dovezi că s-au amestecat mârşav în listele noastre şi de aceea am ales să ies la ora aia pentru că dacă aş fi ieşit mai devreme sau mai târziu nu aş fi avut acest efect. Eu cred în ceea ce înseamnă demnitate, în dialog şi democraţie. Implicarea în politică este o necesitate. Este o datorie a noastră să schimbăm lucrurile, vreau ca femeile să fie tratate altfel. Vreau promovarea valorilor naţionale şi mi-am dorit să fiu un imbold pentru tinerii cărora nu le mai pasă şi nu mai au încredere”, a precizat Elena Năstăsoiu

Alături de ea s-au înscris miercuri în PNL și o parte din membrii filialei AUR Buzău care au demisionat din partid.

Tot miercuri liderul interimar al PNL Buzău, Adrian Mocanu, l-a prezentat în aceeași conferință de presă și pe Mihai Dojană, fost șef al filialei AUR de la sectorul 1 București, care s-a îmcris în PNL alături de zeci de membri care au demsionat în bloc din partidul lui Simion.

Liberalii buzoieni mizează acum pe experiența lui Dojan, fost secretar de stat în AFM, care va organiza promovarea candidaților în perioada de campanie a alegerilor locale.

Elena Năstăsoiu a demisionat săptămâna trecută din AUR în urma unui scandal iscat în cadrul filialei locale.Ea a acuzat conducerea centrală că ar fi modificat abuziv listele de consilieri pentru alegerile locale.

La finalul conferinței Elena Năstăsoiu a precizat că o va susține pe Carmen Ichim în bătălia pentru câștigarea fotoliului de primar întrucât există suficiente argumente și puncte comune puse pe agenda electorală de la alegerile locale.”Am ales echipa PNL şi susţinerea pentru Carmen Ichim şi aceasta este o decizie de echipă. Am ales echipa PNL pentru promovarea egalităţii de şanse şi pentru ca femeile să fie tratate altfel. Pentru că doamna Ichim este îndreptată spre nevoile oamenilor, pentru că e nevoie să colaborăm toţi cei care putem face ceva pentru Buzău. Pentru că echipa PNL şi doamna Ichim au compatibilizat cu puncte din programul nostru de guvernare locală. Pentru că nu vreau să mai permit politicienilor aroganţi, nepricepuţi şi cu tupeu să ia decizii pentru mine. Pentru că aici există dialog şi nu dictate şi, chiar dacă mă aştept să fiu criticată, îmi asum această critică dacă se face argumentat. Eu sunt profesor de istorie, merg într-un crez, şi anume ţara mea, şi îmi asum acest lucru”, a susţinut Năstăsoiu.

La final Carmem Ichim a ținut să mțumească tuturor membrilor și simpatizanților pentru susținerea necondiționată.” Vreau să mulţumesc domnului Mocanu pentru că a crezut că Primăria Buzău poate fi luată de o femeie. A crezut într-o femeie liberală şi tot la fel membrii AUR au crezut, la rândul lor, într-o altă femeie care astăzi este aici şi îi mulţumesc doamnei Năstăsoiu pentru că mă susţine necondiţionat în proiectele care le avem pentru buzoieni.” a declarat Carmen Ichim.