Proiect pilot privind amenajarea unor parcări inovatoare pentru biciclete, implementat în municipiul Buzău

Primăria municipiului Buzău intenționează să implementeze un proiect destinat parcării în siguranță a bicicletelor în afara blocurilor de locuințe, care elimină pericolul de a fi furate sau vandalizate de indivizi certați cu legea. Anunțul a fost făcut pe Facebook de viceprimarul Ionuț Apostu, care a precizat că apariția acestui tip de „mini-garaje” pentru biciclete va fi posibilă la solicitarea asociațiilor de proprietari din municipiu.

„Primăria Municipiului Buzău intenționează să implementeze un proiect pilot privind amenajarea unor parcări inovatoare de biciclete pentru blocurile din oraș, acolo unde sunt solicitări în acest sens din partea locatarilor care sunt nevoiți să lase bicicletele pe casa scării. În acest sens vă solicit sprijinul pentru identificarea unei locații pentru testarea acestui sistem! Dacă el se va dovedi eficient și acceptat de comunitatea bicicliștilor, anul viitor vom aloca fondurile necesare pentru extinderea proiectului în toate cartierele”, a scris Apostu pe Facebook.

Conform prezentării firmei producătoare a acestor „mini-garaje”, aceasta este o soluție alternativă, sigură și rezistentă la intemperii ce poate găzdui până la șase biciclete. Având dimensiuni reduse (aproximativ 5 metri pătrați, adică jumătate dintr-un loc de parcare pentru mașini), poate fi amplasat în apropierea locuințelor sau a spațiilor de birouri asigurând accesul rapid la bicicletă, în orice moment al zilei.

Soluția este destinată bicicliștilor care nu pot sau nu doresc să își depoziteze bicicleta în casă și aleg ca pentru un preț convenabil să beneficieze de un loc de depozitare într-un bikehut. Soluția rezolvă o serie de provocări pe care le întâlnesc bicicliștii atât acasă, cât și la locul de muncă sau la cumpărături, ca alternativă la parcarea bicicletelor acestora în casă, pe scara blocului, în parcarea subterană ori la rastelurile în aer liber.