Proiect umanitar cu fonduri de la donatori din Diaspora, în comuna Balta Albă

Este nevoie de mai multă susținere financiară și logistică pentru continuarea lucrărilor la noua casă a familiei sărmane din satul Amara, comuna buzoiană Balta Albă. Apelul a fost lansat de Asociaţia Caritabilă ”Marius şi Prietenii”, cea care a demarat proiectul umanitar cu fonduri de la donatori din Diaspora.

Beneficiarii locuinței sunt Mioara Crângașu, cei cinci copii ai săi şi o bătrână oarbă, care încă locuiesc într-o casă dărăpănată, până de curând debranşată de la curent. Aceștia au trăit toată iarna ca-n peşteră, în frig şi pe întuneric.

Între timp, oamenii buni din toată ţara au aflat despre necazul familiei din Amara, comuna Balta Albă, şi împreună au adus lumina în casa lor. Asociaţia Caritabilă ”Marius şi Prietenii” a strâns fonduri de la donatori din Diaspora, iar de câteva săptămâni lucrează la ridicarea zidurilor locuinţei familiei Crângaşu.

”E cel mai mare proiect, mai ales pentru bunicuţa şi nepoţeii. Le trebuie spaţiu, bunicuţa fiind nevăzătoare, îi trebuie şi ceva mai larg, să nu ne accidentăm. Căsuţa asta va avea aproape 100 de metri pătraţi. Ştim cum au stat până acuma. Vor avea ca, la bloc, apă caldă, apă rece, toaletă, exact ce trebuie unei gospodării”, declară Mihai Alexandru, coordonatorul lucrării.

Între timp, materialele de construcție s-au scumpit atât de mult încât planurile inițiale au fost încurcate. Totodată, entuziasmul donatorilor a mai pălit între timp, asfel că membrii asociației umanitare coordonată de Marius Simionică sunt nevoiți să facă un nou apel la solidaritate față de familia necăjită.

”Azi, azi mă simt aproape singur într-un proiect care înseamnă «cel mai mare de până acum din cele 9 case»! Absolut toate marile companii care se ocupă cu distribuția/vânzarea materialelor de construcții și la care am apelat în speranța că dacă nu pot să ne ofere materiale sub formă de sponsorizare, deși suntem eligibili pentru asta, măcar să ne ajute cu niște reduceri substanțiale având în vedere că absolut tot ce facem înseamnă Voluntariat”, a transmis Marius Simionică printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Tot aici sunt afișate și modalitățile prin care se pot face donații. Locuinţa va avea trei camere, baie şi o bucătărie mare, în care copilaşii vor avea suficient loc să se joace în timp ce mama lor le va găti. Valoarea lucrării este estimată la peste 50.000 de euro.