Radiografia – componentă vitală în crearea unui plan de tratament corect

Prezența unei afecțiuni în corp poate afecta buna desfășurare a activităților zilnice, moment în care trebuie luate măsurile necesare pentru a stopa evoluția și a combate simptomele asociate. Primul pas care trebuie făcut într-o astfel de situație este efectuarea tuturor investigațiilor recomandate de medic pentru a putea stabili un diagnostic concret în funcție de care se pot lua deciziile potrivite cu tipul de tratament care trebuie efectuat. De la analize generale, la radiografii, RMN-uri sau CT-uri, toate au un rol important în stabilirea stării de sănătate și identificarea factorilor de risc prezenți. Programează-te la Clinica Eminescu 100 pentru radiografii cu raze X!

Ce sunt radiografiile?

O radiografie este o reprezentare produsă de imagistică internă obținute cu ajutorul expunerii anumitor părți ale corpului la radiații X blânde pentru a observa modificări structurale sau funcționale de la nivelul țesuturilor sau organelor care ar putea pune în pericol sănătatea pacientului. Radiografiile sunt soluții de diagnosticare, monitorizare și tratare pentru diferite afecțiuni din sfera ortopediei, pneumologiei, stomatologiei, cardiologiei și nu numai.

Când se impune efectuarea unei radiografii?

Radiografiile se clasează printre cele mai recomandate și efectuate metode de investigare internă la care medicii apelează în vederea stabilirii unui diagnostic. Cu ajutorul imaginilor interpretate se pot observa cu ușurință diferite anomalii sau prezența unor factori de risc pentru sănătate în așa fel încât să se poată acționa rapid și sigur pentru remedierea problemei.

Cele mai frecvente situații în care radiografile sunt necesare

Anumite situații clinice, probleme de sănătate sau ramuri medicale implică utilizarea mai frecventă a radiografiilor decât altele. Drept urmare, vei primi recomandarea de a face astfel de investigații în cazul în care te confrunți cu probleme de natură:

  • ortopedică: fracturi; tumori osoase; artroze; boli reumatismale; infecții;
  • cardio-pulmonare: pneumonii; alte boli infecțioase sau inflamatorii; boli cardiovasculare;
  • renovezicale: calculi renali sau calculi vezicali;
  • stomatologice: fracturi osoase; infecții sau inflamații; chisturi; probleme parodontale etc.

Care este procedura de realizare a radiografiilor?

Pentru pacienți, efectuarea unei radiografii este foarte simplă, rapidă și fără disconfort, fiind vorba de expunerea în fața unui aparat de radiologie pentru câteva secunde, fără a se mișca. Imaginile se colectează imediat și sunt înmânate acestuia chiar în același moment, fără risc de efecte adverse ulterioare sau alte neplăceri. Deși conceptul de expunere la radiații poate fi catalogat ca fiind periculos, aparatele de radiografie utilizează cantități controlate, sigure pentru corpul uman, în așa fel încât expunerea să fie inofensivă.

Unde poți face radiografii în condiții de maximă siguranță?

Chiar dacă sunt proceduri minim invazive care se realizează rapid și fără disconfort sau reacții adverse, este important ca radiografiile să fie efectuate în centre de imagistică acreditate și certificate, care urmează protocoale de siguranță și calitate foarte stricte. Poți, așadar, să alegi centre specializate sau să verifici dacă astfel de investigații se realizează și în clinica în cadrul cărora parcurgi restul procedurilor medicale.

Clinica Eminescu 100 oferă și servicii de radiologie tocmai pentru a-i ajuta pe pacienți să efectueze toate procedurile necesare într-un singur loc, eficientizând timpul și primind astfel un plan de tratament mult mai rapid. Cu o echipă de specialiști cu vastă experiență și tehnologii de ultimă generație, aici vei avea parte de cele mai bune condiții pentru ca diagnosticul să se obțină rapid și să se poată acționa pentru combaterea afecțiunii. În doar câteva minute imaginea este preluată, prelucrată și transmisă către medicul responsabil în așa fel încât să poți obține toate informațiile de care ai nevoie încă de la prima vizită în cabinetul acestuia.

Radiografiile – cea mai rapidă și eficientă metodă de observare și monitorizare a modificărilor anormale care se produc la nivelul celulelor sau țesuturilor interne!