Rezultate slabe obținute de elevii buzoieni la Bac-ul de toamnă

Au fost rezultate slabe, în județul Buzău, la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2023. La nivelul județului, doar 31,7 la sută dintre candidați au trecut proba maturității.

Procentul de promovare ar mai putea crește ușor, însă, după soluționarea contestațiilor.

Dintre cei 685 de absolvenți din județul Buzău, înscriși la Bac-ul de toamnă, doar 584 s-au prezentat la examen. Dintre aceștia, au promovat examenul 182 de candidați.

Cea mai mare medie înregistrată la sesiunea de toamnă din acest an a fost 8,99, obținută de doi elevi. De cealaltă parte, au fost înregistrate 293 de note sub 5.

Conducerea Inspectpratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău consideră că rezultatele obținute de elevii buzoieni sunt cele așteptate.

La fel ca în anii trecuți, la sesiunea a doua a Bacalaureatului, rata absenteismului a fost ridicată. Nu mai puțin de 101 foști liceeni din Buzău au absentat de la Bac-ul de toamnă din acest an.

La sesiunea de toamnă au luat parte absolvenții care nu au promovat examenul în sesiunile anterioare, sau tinerii care au avut de susținut examenele de corigență.

Vineri, au fost depuse contestațiile, rezultatele finale urmând a fi afișate marți, 29 august 2023. Procentul de promovare ar mai putea crește ușor, însă, după soluționarea contestațiilor.