Se redeschid restaurantele și bisericile din comuma Vernești

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a decis să ridice. restricțiile impuse în comuna Vernești, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. În urma acestei decizii restaurantele și barurile din comuna Vernești se redeschid, slujbele revin în biserici, iar localurile pot organiza din nou nunți și botezuri.

Începând cu data de 8 octombrie, din cauza incidenței de peste 1.5 îmbolnăviri la mia de locuitori, pe raza comunei Vernești au fost dispuse mai multe măsuri de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Printre reguli s-au numărat închiderea restaurantelor și barurilor, interzicerea organizării de evenimente private, precum nunți și botezuri, precum și desfășurarea slujbelor în aer liber, nu în incinta bisericilor.

Măsuri suplimentare au fost luate și în mijloacele de transport persoane care tranzitează localitățile comunei.

Cum rata de incidență a scăzut sub 1,5 cazuri la 1.000 locuitori, toate aceste restricții au fost eliminate. Vernești a fost singura comunitate din județul Buzău în care s-au impus astfel de interdicții, din cauza unui număr crescut de cazuri de COVID.