Șefa Fundației Crucea Alb Galbenă Buzău, infectată cu covid-19

Șefa Fundației Crucea Alb Galbenă Buzău se află printre noii pacienți infectați cu COVID-19 și este asimptomatică. Cristina Vasile precizează într-un comunicat de presă că a făcut testul voluntar, la cerere, deoarece a venit în contact direct cu un cadru medical dintr-o clinică privată.

”Menționăm că acest caz (292) face parte din personalul de conducere al Fundației, nu vine în contact cu pacienții, iar în ultimile 14 zile nu a venit în contact direct cu personalul”, spun reprezentanții Fundației Crucea Alb Galbenă Buzău.

Comunicatul semnat de Cristina Vasile vine la scurt timp după ce, duminică, DSP Buzău a raportat că un angajat al serviciului de îngrijiri medicale la domiciliu Crucea Alb Galbenă este infectat cu coronavirus, având simptome ale bolii.

”La începutul fiecărei luni activitatea o desfășoară de la domiciliu, fiind perioada de raportari financiare. Am solicitat DSP să corecteze cu datele reale, ceea ce se va întampla în cel mai scurt timp posibil”, precizează Cristina Vasile, directorul executiv al Crucii Alb-Galbene, în comunicat.

De asemenea, în comunicat se mai precizează că la nivelul Fundației se iau toate măsurile pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19, ”beneficiarii Fundației fiind in centrul atenției noastre permanent”.

Fundația Crucea Alb Galbenă oferă servicii de îngrijire medicală la domiciliu, după model belgian. Personalul este constituit din medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți, asistenți sociali, îngrijitori la domiciliu și voluntari.