Sindicaliștii de la Spitalul din Săpoca, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății:”Noul manager are probleme penale!”

Este tensiune printre angajații Spitalului de Psihiatrie Săpoca, din cauza unor numiri neinspirate la conducerea unității medicale. Ministerul Sănătății l-a revocat vineri pe procurorul Emilian Eva, numit de două zile, pentru a-l înlocui cu Cristina Păun. Sindicatul nu este de acord nici cu noul manager, pe care îl acuză că, în trecut, ar fi creat spitalului un prejudiciu de 230.000 de lei, anchetat acum de DNA.

O scrisoare adresată ministrului Sănătății în numele salariaților spitalului și semnată de liderul sindicatului, Marian Spoială, arată că în august 2017, actualul manager interimar a fost cercetat disciplinar și i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza unui prejudiciu de 23 de miliarde de lei vechi, constatat de Curtea de Conturi.

În decembrie 2018, Cristina Păun a fost reîncadrată după ce instanța a decis că nu putea fi sancționată cu desfacerea contractului de muncă pentru fapte cu o vechime mai mare de 6 luni.

În martie, anul trecut, Cristina Păun, a fost concediată a doua oară pentru că ar fi refuzat să se achite de sarcinile de serviciu, după reîncadrarea dispusă de Justiție. Contestația formulată de ea se judecă, în prezent, la Curtea de Apel Ploiești.

”În prezent, pe rolul Curții de Apel Ploiești se află apelul declarat de Păun Cristina, având termen de judecată 28 aprilie 2020. În susținerea celor precizate mai sus, vă rugăm să solicitați Corpului de Control al ministerului pe care îl conduceți Raportul de control întocmit cu ocazia controlului efectuat în spitalul nostru, în luna iulie 2017, raport în care sunt reținute numeroase abateri de la legislația economico – financiară și un prejudiciu în valoare de 57 de miliarde lei (vechi n.r.)”, se arată în scrisoarea adresată ministrului Sănătății.

Angajații Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca mai menționează două dosare penale deschise, unul de DNA Ploiești, altul de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, în care ar fi vizate și fapte ale celei numite manager interimar printr-o decizie luată vineri.

Salariații unității medicale o mai acuză pe directoarea Cristina Păun că ar fi creat stări conflictuale în perioada în care a lucrat în spital, sub managementul fostului director Dumitru Popescu.

” (…) dorim sa precizăm că d-na Păun Cristina a avut întotdeauna o atitudine sfidătoare, a creat stări conflictuale, folosindu-se de faptul că era concubina managerului unității, atitudine pe care o va menține cu siguranță în spital prin noua funcție în care ați numit-o”, menționează sindicaliștii din spitalul Săpoca.

Prin scrisoarea transmisă ministrului Sănătății, angajații spitalului de psihiatrie din județul Buzău cer ca fosta directoare Viorica Mihalașcu să fie repusă în funcția de manager interimar sau, dacă acest lucru nu este posibil, să fie ales un membru din Comitetul Director actual, fiind nominalizați directorul medical, Alina Violeta Ungureanu, sau cel economic, Laurențiu Nicolae Vlad.