Sisteme de irigații pentru mii de hectare de terenuri agricole din județul Buzău. Investițiile, cu banii alocați de la bugetul de stat

Vești bune pentru județul Buzău, care se confruntă cu o secetă extremă. Guvernul a aprobat lista cu amenajările de irigaţii pentru care se va reacorda caracterul de utilitate publică, printre ele aflându-se și trei amenajări din județ.

Este vorba despre sistemul Stâlpu – Costești, cel de la Verguleasa și amenajarea Crângu Ursului, cu o suprafață irigabilă totală de peste 5.000 de hectare.

Cea mai mare suprafață irigabilă aparține subsistemului Stâlpu-Costești, peste 3.000 de hectare, aflate pe raza localităților Costești și Gherăseni.

Cea mai mare lungime de canal ce urmează a fi reabilitat este în cazul amenajării Crângul Ursului, care acoperă 1.760 de hectare și deservește terenurile fermierilor din zona Puiești.

În cazul amenajării de la Verguleasa, alimentată din râul Buzău, reabilitarea este prevăzută pe o suprafață de aproape 800 de hectare, iar beneficiari vor fi fermierii care au terenuri în zona comunei Gălbinași.

Cele trei amenajări urmează să fie reabilitate cu banii alocați de la bugetul de stat.