Situație incredibilă la Spitalul Județean din Buzău: personalul auxiliar, vaccinat în masă, cel medical, sub 75%

La aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, încă sunt numeroase cadre medicale care se tem de reacțiile adverse ale serurilor de imunizare. Procentul de vaccinați din rândul personalului auxiliar este mai mare decât cel al cadrelor medicale.

La Spitalul Județean de Urgență Buzău, de exemplu, numai 65 la sută din personalul medical și auxiliar s-a imunizat împotriva virusului Sars-CoV-2.

De menționat că personalul nemedical s-a vaccinat în procent mult mai mare decât cel medical, adică tocmai cei care se află în prima linie în lupta anti-Covid.

Dacă personalul TESA este vaccinat în proporție de 98 la sută, medicii sunt imunizați în proporție de 74 la sută, asistentele, 56 la sută, iar infirmirele, îngrijitoarele și brancardierii, 58 la sută.

Conducerea Spitalului Județean Buzău consideră că cei mai mulți dintre cei care nu s-au vaccinat până acum sunt influențați de propaganda antivaccinistă, promovată intens pe rețelele de socializare, dar chiar și la unele televiziuni.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județului Buzău, s-au înregistrat 256 cazuri noi de infectare si două cazuri de reinfectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate nouă decese.