Șofer din Mărăcineni, în arest după ce a amenițat cu un pistol în trafic

Un scandal în trafic izbucnit în comuna buzoiană Mărăcineni, care s-a lăsat și cu amenințări cu arma, i-a atras mari necazuri unuia dintre protagoniști. Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni, a fost identificat şi depistat un tânăr de 36 de ani, din comuna Mărăcineni, bănuit de comiterea unei infracţiuni de ameninţare.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în jurul orei 17.30, pe o stradă din comuna Mărăcineni.

Un şofer de 42 de ani, din municipiul Buzău, ar fi avut un schimb de replici contradictorii cu un alt conducător auto, context în care acesta din urmă a coborât geamul autoturismului şi l-a ameninţat cu folosirea unui pistol.

Imediat, bărbatul amenințat a sunat la 112 pentru a oferi dispecerilor de la IPJ Buzău indicii despre șoferul care s-ar afla în posesia unei arme.

După sesizare, atât conducătorul auto, cât şi maşina utilizată, au fost date în consemn întregului dispozitiv de ordine publică, fiind depistat în scurt timp de poliţişti.

Aceştia au găsit asupra bărbatului din Mărăcineni un pistol tip Airsoft, armă din categoria celor nesupuse autorizării.

Bărbatul de 36 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Totodată, acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu amenda de 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea armei.