Spitalul Municipal Râmnicu Sărat rămâne deschis pentru bolnavii non-Covid

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat mai rămâne deschis o vreme pentru bolnavii non-Covid. Dacă numărul pacienților va crește semnificativ și nu se vor mai găsi locuri pentru internări, atunci situația se va schimba.

Unitatea medicală nu va fi transformată pentru moment în spital exclusiv Covid-19, așa cum sperau autoritățile de sănătate publică, dar și cele din Prefectură.

Nu este exclus însă ca o astfel de decizie să fie luată în zilele următoare, în cazul în care numărul bolnavilor va fi, în continuare, ridicat și nu se vor mai găsi locuri în spitalele din județ.

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a mărit numărul de paturi de la 128 la 148 pentru bolnavii de Covid-19 iar paturile de la ATI, de la 7 la 10.

Spitalul Județean de Urgență Buzău a mărit numărul de paturi de la Pneumologie cu 20.

De asemenea, zona tampon pentru bolnavii suspecți Covid-19 de la etajul patru a fost transformată în zonă pentru Covid cu încă 29 de paturi.

”Aceste lucruri au fost făcute ca să amânăm decizia de a închide în totalitate până pe 4 noiembrie Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat, adică să îl transformăm în spital Covid”, a declarat subprefectul Viorel Holban..

În cazul în care spitalul din Râmnic va prelua din nou pacienții Covid-19, râmnicenilor le va rămâne disponibil ambulatoriul spitalului.