Tabăra de sculptură de la Măgura, reintrodusă în circuitul turistic

Autoritățile județene din Buzău au în vedere readucerea în prim-plan a Taberei de sculptură de la Măgura, un obiectiv turistic important.

Până acum trei ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional de la Măgura era locul ideal de petrecere al amatorilor de grătare la iarbă verde. Mulți dintre aceștia lăsau în urmă mormane de gunoaie.

Între timp, accesul petrecăreților a fost interzis, iar în ultimii trei ani s-a reușit igienizarea întregii suprafețe. De asemenea, multe dintre sculpturi au fost restaurate, proces care va continua și în acest an.

Dacă situația pandemică o va permite, la tabăra de la Măgura, în sezonul estival, Muzeul Județean și Centrul de Cultură și Artă vor organiza ateliere de lucru pentru elevi și studenți, spectacole folclorice și alte evenimente artistice.

Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de mari artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.