Talciocul din Drăgaica, pe butuci, la nici o săptămână de la marea redeschidere

Talciocul din târgul Drăgaica va fi din nou închis,după ce Buzăul a fost plasat în scenariul roșu, de către DSP, cu o rată de infectare de peste 3 la mie. Târgul buzoian fusese redeschis duminica trecută, după multe luni de pauză.

Autoritățile din Buzău sunt nevoite să inchidă din nou „Talciocul”ca să evite riscul răspândirii coronavirusului.

Conform ultimelor calcule realizate de Direcția de Sănătate Publică, municipiul Buzău a ajuns, joi, 8 aprilie, la o rată de incidență de 3.04, cu 396 de persoane confirmate în ultimele 14 zile.

Urmare a acestei situații, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, pentru a aproba noile restricții ce vor fi aplicate în municipiul Buzău.

Conform scenariului roșu:

-este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

-în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.