Târgul tradițional „Toamna Buzoiană”, deschis oficial din 18 septembrie. Programul complet comunicat de organizatori

Târgul tradițional „Toamna Buzoiană” vine și în acest an cu cele mai bune fructe, legume, dar și produse apicole, vin sau preparate tradiționale din carne.

Duminică, se dă startul unei noi ediții a evenimentului organizat de Primăria Buzău, în parteneriat cu Direcția Agricolă.

„Buzoieni,
Începând de duminică, 18 septembrie, ora 13:00, până pe 25 septembrie, Primăria Buzău și Direcția Județeană Agricolă, vă invită la Târgul ,,Toamna Buzoiană”, ediția a-XVI-a, la Drăgaică. Cei mai harnici gospodari din satele buzoiene vă oferă produsele toamnei, proaspete și sănătoase: legume, fructe, brânzeturi și produse tradiționale din carne. Iar, meșterii populari sunt pregătiți cu o mulțime de produse pentru gospodăriile dumneavoastră.
Pastrama și cârnații de Pleșcoi, mititeii, mustul, plăcintele calde din brânză și dovleci vă așteaptă însoțite de muzica populară și de petrecere a cunoscuților artiști și formații: Ionel Tudorache și Taraful său, Traian și Valeria Ilea, Emilia Ghinescu, Constantin Enceanu, Maria Dragomiroiu, Steliana Sima, Mario Buzoianu, Nemuritorii și Surorile Osoianu.” anunță organizatorii.

Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că, în premieră, la ediția de anul acesta a târgului agro-alimentar vor fi prezenți cu standuri doar producători autohtoni de legume și fructe.

„Vă asigur că vor fi doar producători locali autentici, de usturoi, de legume, pe viticultură și pomicultură, și care au trecut prin filtrul nostru”, declară Cosmin Florea, directorul Direcției Județene Agricole Buzău.

Gospodari din tot județul sunt așteptați, în număr cât mai mare, în perioada 18 – 25 septembrie, la târgul de toamnă de la marginea orașului, mai ales că intrarea este liberă. Ei pot cumpăra marfă proaspătă și sănătoasă, de la standurile producătorilor locali, dar se pot și distra pe cinste.

În fiecare zi a târgului, de la ora 17.00, vor avea loc recitaluri susținute de numeroși zeci de artiști de muzică populară. Printre aceștia se numără Maria Dragomiroiu, Constantin Enceanu, Emilia Ghinescu, Traian și Valeria Ilea, Steliana Sima și Ionel Tudorache.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc duminică, la ora 13:00, în prezența Ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Scurt istoric al festivalului de toamnă

La Buzău, după o pauză de mulţi ani, tradiţia a reînviat în anul 2016, atunci când, în perioada 15-16 octombrie, autoritățile au organizat a XI-a ediţie a târgului, în Piaţa Daciei, sub denumirea: Toamna Buzoiană.

În anii 2017 și 2018, târgul a avut loc mai devreme, în luna septembrie, la Drăgaică. Producătorii locali au oferit spre vânzare: fructe şi legume de sezon, preparate tradiţionale din carne şi lapte, must şi vin din podgoriile buzoiene, miere şi produse apicole, dulciuri de casă, produse meşteşugăreşti şi de artizanat, iar Centrul Cultural Alexandru Marghiloman Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău au organizat spectacole folclorice cu artişti locali.