Ținutul Buzăului, magnet pentru turiștii care și-au dorit să petreacă Sărbătorile Pascale în mijlocul naturii

Mulți turiști, inclusiv străini, aleg să meargă cu rulota de sărbători și să stea în liniște, în natură în Ținutul Buzăului, în apropiere de Vulcanii Noroioși.

La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, turiştii români şi străini deopotrivă descoperă ingredientele unei vacanţe reuşite de Paște.

Printre ei se numără și un cuplu de germani care petrec un sejur de trei săptămâni în România. Stefan și Suzanne spun că au fost atrași de oamenii, frumusețile și tradițiile de aici.

„Vecinul meu care se pregătește de grătar m-a invitat alături de familia lui să-l facem împreună și să mâncăm cu toții. Asta îmi place în comunitățile de rulotiști. Suntem pentru a doua oară în România și facem un tur al acestei frumoase țări”, ne spune Stefan.

Campingul buzoian este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pe o ieşire în natură. Cel puțin 60 de rulote și campere sunt de Paște în perimetrul de la poalele Vulcanilor Noroioși.

„În primul rând, oamenii vin pentru aerul curat și socializare. Fiecare dintre ei, e atât de plăcut să-i vezi cum fac schimb, cum își aranjează ei friptura. Se unesc și ies mese câmpenești”, declară Aurel Boboc, administratorul campingului de rulote.

Pentru turiștii aflați de Paște în complex, bucătăresele campingului de la Vulcanii Noroioși pregătesc meniuri speciale, din care nu lipsesc friptura și drobul de miel. La mare căutare sunt răcoritoarele ciorbe dar și tigăile picante cu piept de pui.

„Majoritatea rulotiștilor vin și servesc ciorbe, ciorbe de găină, cu tăiței, ciorbe de perișoare. Acum, de Paște, o să facem și ciorbă de miel”, precizează Claudia Dumitrescu, bucătarul șef.

Turiștii care petrec minivacanța de Paște în județul Buzău pot vizita Vulcanii Noroioși, Așezările Rupestre de la Aluniș și Bozioru, Mănăstirea Ciolanu și multe alte obiective de pe Valea Buzăului.