Traficant de droguri din Brăila, prins în flagrant de polițiștii buzoieni

Un bărbat, de 29 de ani, din Brăila, care a găsit o metodă ingenioasă de a procura droguri din Spania, pentru a le vinde în țară, prin intermediul unor firme de curierat, a fost prins în flagrant de către polițiștii buzoieni.

Oamenii legii l-au depistat joi pe tânăr în timp ce ridica un astfel de colet.

Ulterior, polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată au efectuat trei percheziții domiciliare, în Brăila, la imobilele folosite de suspect.

Polițiștii l-au prins pe bănuit în flagrant delict în timp ce ridica un colet. În urma controlului, poliţiştii au descoperit, disimulate printre diverse bunuri, pachete cu materie vegetală, cannabis, în greutate de 10,2 kg.

Din cercetări a reieşit că pachetul ar fi fost expediat pe ruta Spania-România și livrat la punctul de lucru al unei firme de transport internațional din municipiul Buzău, de unde urma să fie ridicat de către bărbat.

De asemenea, a fost controlat autoturismul persoanei în cauză, fiind descoperite mai multe resturi de materie vegetală susceptibilă a avea efect psihoactiv.

A fost pus în executare un mandat de aducere, tânărul fiind condus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc. La activități au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.