Trans Bus nu are angajați bolnavi de coronavirus:”Panica, indusă de știrile false! „

Conducerea companiei de transport local din Buzău, Trans Bus, a comunicat luni un punct de vedere, prin care încarcă să calmeze călătorii, după o serie de știri false care au creat panică în rândul populației.

„Urmare a apariției în presa locală a unei serii de știri false, menite să creeze panică în rândul populației, dorim clarificarea situației. TRANS BUS SA a pus și va pune întotdeauna pe primul loc sănătatea călătorilor și întreprinde măsuri susținute în vederea prevenirii riscului de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Salariata despre care se face vorbire în aceste articole se află în șomaj tehnic de mai bine de 3 săptămâni, aceasta nefiind prezentă în incinta societății și neintrând în contact cu alți angajați. TRANS BUS nu este în măsură să comenteze dacă și în ce circumstanțe respectiva salariată aflată în șomaj tehnic a fost infectată cu noul coronavirus SARS-CoV-2, ci putem doar să vă asigurăm că societatea noastră respectă toate normele de igienă și a instituit toate măsurile de protecție atât pentru călători, cât și pentru salariați: întreaga flotă de autobuze este igienizată zilnic; programul de transport a fost adaptat în vederea evitării aglomerației; în interiorul fiecărui autobuz se află cel puțin un dispozitiv cu gel dezinfectant;
șoferii de autobuz au primit mânuși, măști și substanțe dezinfectante pentru a evita riscul contaminării și răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. TRANS BUS SA va întreprinde toate măsurile legale atât împotriva publicațiilor care răspândesc aceste știri false, cât și împotriva autorilor acestor articole al căror unic scop este acela de a dezinforma și de a induce panica în rândul populației. Vă încurajăm să călătoriți în continuare responsabil, respectând normele de igienă personală și de protecție.” precizează în comunicatul de presă, Gică Toader, Directorul Executiv al societății Trans Bus.