Trovanții de la Bozioru și sculpturile de la Măgura, in campanie de promovare, la scară națională

Consiliul Județean are în plan punerea în valoare a sculpturilor în piatră de la Măgura, modernizarea Stațiunii balneoclimaterice Sărata Monteoru dar și promovarea Trovanților de la Bozioru.

Cu fondurile pe care le vor avea la dispoziție, inclusiv cele atrase de la Uniunea Europeană, autoritățile județene au în plan concretizarea unui șir lung de proiecte pentru dezvoltarea turismului.

Trovanții de la Bozioru ar putea fi făcuți cunoscuți în întreaga țară prin implementarea unui proiect pe baza fondurilor europene. Aceeași sursă ar fi soluția și pentru modernizarea Stațiunii Sărata Monteoru.

”Încercăm să implementăm pe fonduri europene un proiect în turism, la trovanți. În perioada imediat următoare voi lua legătura cu toate UAT-urile din județul Buzău interesate ca să facem parteneriate ca să putem să depunem un proiect pe fonduri europene”, a precizat Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

De asemenea, dacă situația epidemiologică o va permite, Tabăra de Sculptură de la Măgura va prinde din nou viață și va găzdui diverse activități menite să atragă turiștii în zona Măgura-Ciolanu.

”Probabil că în această vară în anumite condiții vom reuși să readucem la viață, dacă pot să spun așa, spiritul Taberei de Scultură de la Măgura. Avem niște proiecții în lucru acolo și o să avem un parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei pentru că în vecinătatea taberei este Mănăstirea Ciolanu ca să putem să facem turismul monahal”, spune Emanoil Neagu.

Pentru a putea da start acestor proiecte pentru dezvoltarea turismului în județul Buzău se așteaptă adoptarea bugetului național, pentu ca apoi să poată fi creionat bugetul județului Buzău iar banii disponibili să fie împărțiți pe fiecare capitol.

Acestora li se vor adăuga fondurile europene pe care autoritățile județene vor să le atragă anul acesta. Ținând cont de criza generată de pandemie, reprezentanții Consiliului Județean Buzău estimează un buget mai mic anul acesta față de cel din 2020.

De asemenea, tot pentru promovarea județului, în această perioadă Consiliul Județean se pregătește pentru participarea la Târgul de Turism.