Turiști blocați pe un drum forestier din zona Vârfului Penteleu

Jandarmii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru a recupera de pe munte turiști ale căror autovehicule nu au făcut față drumurilor dificile, pe trasee devenite impracticabile din cauza ploilor abundente.

Astfel, marți, 15 iunie, în jurul orei 11.30, o persoană a solicitat Jandarmeriei Buzău, prin apel 112 un astfel de sprijin.

Persoana respectivă a povestit oamenilor legii că, în timp ce se deplasa împreună cu un prieten pe un drum forestier din zona Vârfului Penteleu, autoturismul pe care îl conducea a avut o defecțiune tehnică și a pierdut controlul lui, blocându-se în afara drumului.

Pentru ajutorarea turiștilor, în zonă au fost direcționate două echipaje de Jandarmerie din cadrul Detașamentului Mobil și din cadrul posturilor de jandarmi motane.

„Ajunși în zona indicată, jandarmii au reușit să elibereze autoturismul blocat, ulterior acesta fiind tractat într-un refugiu. Cele două persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale, au fost transportate în siguranță la domiciliul din localitatea Gura Teghii”, transmite Biroul de Presă al IJJ Buzău.