Un buzoian la șefia comisiei pentru reglementarea votului în diaspora. Senatorul Dorin Bădulescu: ” este o mare onoare să fiu desemnat într-o asemenea funcție!”

129

Parlamentul României întrunit în ședința comună de marți 18 iuniei 2019, a hotărât constituirea Comisiei Speciale pentru reglementarea votului în diaspora.

Pe lângă acest obiectiv principal, comisia are drept scop examinarea oricărei propuneri legislative , ce vizează modificarea sau îmbunătățirea procesului electoral din afara granițelor țării.

Avocatul Dorin Bădulescu, senator din partea ALDE, a fost desemnat de catre majoritatea întrunită, drept primul președinte al comisiei nou înființate. ” Este o mare onoare pentru mine dar și pentru orașul Buzău să fiu desemnat într-o asemenea funcție care necesită multă responsabilitate. Sperăm ca în cel mai scurt timp să reglementăm procesul electoral din diaspora astfel încăt să nu mai apară disfuncționalități care să lezeze un drept fundamental, dreptul la vot al românilor din străinătate.” a declarat Senatorul ALDE Dorin Bădulescu.

Detaliile privind organizarea şi funcţionarea Comisiei vor fi cuprinse într-un regulament propriu, înaintat spre aprobare birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului în termen de 5 zile de la constituirea Comisiei.