Un nou lanț de băcănii va distribui în toată țara mâncarea sănătoasă produsă în fermele din Buzău

Mâncarea sănătoasă produsă în fermele din județul Buzău vor ajunge în toată țara prin intermediul unui nou lanț de băcănii. Proiectul aparține unei cooperative agricole din Buzău, ”Unirea Gospodarilor din Mihăilești”, ce are ca furnizor de materie primă gospodăria țărănească. Primele magazine vor fi instalate în București și județele din Moldova.

”Unirea Gospodarilor din Mihăilești” este una dintre cooperativele din zona Munteniei capabile să valorifice o gamă largă de produse. În cooperativa cu sediul în comuna buzoiană Mihăilești sunt atât crescători de animale, legumicultori sau cultivatori de cereale, producători de conserve, băuturi alcoolice sau sucuri, cât și procesatori de lactate și carne.

Dan Ivașcu, fondatorul asociației ”Unirea Gospodarilor din Mihăilești”, spune că cel mai scurt drum al fermierilor către prospseritate se poate face prin asocierea în cooperative din care fac parte atât crescătorii de animale, cultivatorii de cereale pentru hrana animalelor, cât și procesatorii care transferă produsele întregii cooperative în zona comercială.

”Trebuie să multiplicăm acest model de cooperativă mixt, unde avem și componentă zootehnică, dar și vegetală. Atunci, tipul acesta de cooperativă mixt aduce venituri gospodarilor pe toată perioada anului, nu numai într-un sezon când avem legumicultură, pomicultură sau perioade productive la animale”, spune Dan Ivașcu, președinte ”Unirea Gospodarilor din Mihăilești”.

Gospodarii asociați în cooperativa din Mihăilești dețin ferme în mai multe județe ale Munteniei, precum Buzău, Ialomița și Prahova. Încă de la înființare, fermierii și-au propus să aducă în casele românilor un coș de produse naturale necesare unei alimentații sănătoase și diversificate. Cooperativa a ajuns acum să acopere toate nevoile alimentare de bază.

”Coșul pe care producătorii din cooperativa noastră îl pregătesc zilnic pentru dumneavoastră conține: lactate, brânzeturi, ouă, carne de porc, oaie și pasăre, produse de carmangerie prelucrate tradițional, semințe, legume, zarzavaturi, rădăcinoase, fructe, uleiuri cu grăsimi sănătoase, condimente naturale, sucuri din legume și fructe, gemuri, dulcețuri, zacuscă, produse din cereale integrale și ceaiuri”, spun reprezentanții cooperative buzoiene.

Livrarea produselor se face deocamdată prin comenzi online în Buzău și București, și magazinele proprii din cele două orașe. Cooperativa din Mihăilești are însă planuri mari de extindere în toată țara, prin înființarea de băcănii cu ajutorul unor parteneri locali. Primele magazine sub brandul ”Unirea Gospodarilor din Mihăilești” vor fi deschise până la sfârșitul acestui an în județele Moldovei.

”Promovăm un model de magazin pe care îl instalăm în toată țara. Am reușit să facem acest concept, să-l punem pe hârtie sub formă de proiect, avem și producătorul acestui magazine, la Călărași. Pentru instalarea lor, avem deja colaboratori, doritori care vor să intre în afacere cu noi, în toată Moldova, pornind de la Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Focșani. În București avem cel puțin trei doritori și tot vin semnale, pentru că am pus anunțuri și mulți s-au înscris”, spune Dan Ivașcu, președintele ”Unirea Gospodarilor din Mihăilești”.

Odată cu extinderea rețelei punctelor de desfacere a produselor naturale din fermele asociate, cooperativa cu sediul în Buzău va lansa în județele nou acoperite și serviciul de vânzări prin comenzi online. Livrările vor fi efectuate în maximum 48 de ore, de luni până sâmbătă. Lista prețurilor poate fi consultată pe site-ul cooperativei, unireagospodarilor.ro, iar costul livrării este 10 lei.