Un soi de migdale de pământ, aclimatizat la Banca de Resurse Genetice şi Vegetale din Buzău. Producția poate ajunge la 22 de tone pe hectar

Planta, asemănătoare cu alunele de pământ, dar mai dulce, a fost cultivată în Parcul Crâng pentru a evalua adaptabilitatea sa la mediu și capacitatea de regenerare a solurilor degradate.

Potrivit directorului BRGV, Costel Vînătoru, migdalele de pământ nu sunt afectate de boli sau dăunători și pot fi cultivate ecologic. Producția poate ajunge la 22 de tone pe hectar, iar planta rezistă la temperaturi extreme.

„Am încercat să facem culturi comparative între alunele de pământ şi migdalele de pământ. Alunele au nevoie de temperaturi mai ridicate, pot fi cultivate cu succes în sud, în Oltenia, însă aici terenul este ceva mai greu şi producţia este mai mică, pe câtă vreme migdalele au o producţie mai mare aici şi s-au adaptat mai bine”, precizează cercetătorul Costel Vînătoru.

Spre deosebire de alunele de pământ, migdalele de pământ se adaptează mai bine la terenuri ușoare și pot fi cultivate cu succes în diverse condiții climatice.