Urbis Serv SRL şi Trans Bus S.A. se asociază. Trans Urbis SRL este numele noii firme care va vinde mixturi asfaltice

Trans Urbis SRL este numele noii firme a municipalității, care se va naşte prin asocierea societăţilor Urbis Serv SRL şi Trans Bus S.A. Principala sa activitate va fi producerea şi comercializarea mixturilor asfaltice.

Staţia de asfalt, care se află în prezent în proprietatea societăţii Urbis Serv, este una dintre cele mai moderne din ţară şi are o capacitate de producţie mult peste necesităţile Urbis.

Dar, pentru că din cauza unor restricții impuse prin lege nu poate fi comercializată către terţi decât o anumită cantitate de asfalt, staţia este folosită doar la 10% din capacitatea ei.

Dacă ar fi depăşite cele 20% din cifra de afaceri cu terții, prin comercializarea mixturilor asfaltice, Urbis s-ar afla în imposibilitatea de a mai obţine comenzi de la Primărie prin încredinţare directă.

Este şi motivul pentru care se va înfiinţata noua societate, care va avea sediul pe strada Depozitului nr. 3, unde sunt amplasate staţiile de asfalt şi cea de betoane şi care va fi condusă de un administrator unic.

Despre oportunitatea înființării societății Trans Urbis vor fi întrebați consilierii locali municipali, convocați în şedinţa CLM pentru 21 octombrie.