Vacanța cu rulota lângă Vulcanii Noroioși, o experiență fără pereche

Vacanța cu rulota este o experiență fără pereche. O spun fără ezitare toți cei care prind măcar o dată ocazia de a sta, fie doar și pentru câteva nopți, în mica locuință pe roți, care poate fi mutată în locuri dintre cele mai pitorești. Unele zone le sunt atât de dragi rulotiștilor, încât își lasă caravanele parcate aici cu lunile și revin în weekenduri sau de sărbători.

Un astfel de serviciu, numit hotel pentru rulote, se află la Pâclele Mici, în Ținutul Buzăului. Peste 20 de rulote cu numere de București, Ilfov, Prahova, Galați sau Buzău, par a fi abandonate în campingul de lângă Vulcanii Noroioși.

Una dintre ele stă neclintită de peste doi ani. La sfârșit de săptămână sau în zilele de sărbătoare, multe dintre ele își găzduiesc proprietarii, care vin aici să-și încarce bateriile.

„Avem oameni care au ieșit la pensie, vin și stau câte o săptămână, două, în timpul verii, iarăși revin, iar acum în perioada rece, a sărbătorilor, vin cam o dată, de două ori, pe lună”, spune Aurel Boboc, administrator camping.

Pentru parcarea caravanelor, proprietarii plătesc gazdei un abonament de 100 de lei pe lună. Atunci când revin în camping, rulotiștii mai achită câte 35 de lei de vehicul, sumă care acoperă curentul, internetul și apa de care beneficiază.

„E foarte avantajos pentru că în orașele mari, ați văzut, e o mare problemă cu locurile de parcare. La noi sunt protejate, păzite, iar un al doilea avantaj e că nu sunt obligați să le care la fiecare sfârșit de săptămână, iarăși să vină și să plece cu ea”, declară Aurel Boboc.

 

Capacitatea parcului de rulote este de 50 de vehicule, care au posibilitatea de a se conecta la utilități. Mulți dintre rulotiștii care ajung la Pâclele Mici nu sunt la prima vizită pe aceste meleaguri. Revin cu plăcere, cuceriți de mâncărurile gustoase și băuturile naturale făcute în gospodăria pensiunii. Surpriza sezonului este tigaia picantă, cu piept de pui și ardei copt.

Campingul de rulote de la Pâclele Mici, județul Buzău, se află la doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi.