VIDEO Buzăul, lovit de caniculă: piscinele și fântânile arteziene, oaze de răcoare

Buzoienii au de înfruntat zilele acestea temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. În oraș, oamenii ieșiți cu treabă din case nu pot rezista multe minute dacă nu se refugiază la umbră sau în jurul fântânilor arteziene.

În municipiul Buzău, termometrele stradale au indicat temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

La nivelul solului, canicula a atins însă cote greu de suportat, din cauza bitumului încins termometrele indicând peste 50 de grade Celsius.

Fântânile arteziene au fost locuri de popas pentru pietonii care s-au adăpostit de arșită.

La fel, piscinele sau chiar râul Buzău au reprezentat adevărate refugii, pentru cei care n-au mai suportat străzile încinse sau locuințele toropite de căldură.

Cu toate acestea mulți uită că arșița este extrem de periculoasă pentru sănătate.

Tineri și bătrâni deopotrivă se aventurează în spații expuse la soare, cu temperaturi ce depășesc 40 de grade Celsius, fără să țină cont de riscuri.

Din nefericire, luni a fost consemnat și primul deces, pus tot pe seama căldurii insuportabile.

Un pensionar de 69 de ani, care se afla incinta ștradului din stațiunra Sărata Monteoru a suferit un infarct și nu a mai putut fi salvat de medicii de la Serviciul de Ambulanță Buzău.

Meteorlogii anunță că valorile termice vor fi în următoarele zile puțin mai scăzute decât în zilele precedente, însă disconfortul termic se va menţine relativ ridicat.

Temperaturile maxime de la Buzău vor fi de 32-33 de grade, iar cele minime de 19-21 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara.

Vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Medicii le recomandă în continuare celor sensibili la temperaturi extreme să evite ieșirea din casă, sau să se protejeze cu ochelari de soare, șepci sau pălării și să se hidrateze corespunzător.