VIDEO Ce bine arată străzile asfaltate din cartierul Micro 14!

Muncitorii de la Urbis Serv au finalizat zilele trecite asfaltarea mai multor străzi din centrul cartierului Micro 14, care nu au mai fost reabilitate de mai bine de 30 de ani.

Buzoienii care au tot aşteptat ani la rând ca străzile să fie reabilitate și asfaltate, au parte în fiecare dimineață de câte o surpriză plăcută atunci când tranzitează zona centrală a cartierului Micro 14.

Șoferii constată cu plăcere că infrastrucura devine pe zi ce trece mai prietenoasă cu mașinile care au fost greu încercate ani la rândul de drumurile proaste.

Covorul asfaltic dar și semnalizările moderne au adus civilizația într-o zonă care a fost până acum ocolită de planurile de modernizare.

Planurile municipalității, de a reda orașului o infrastructură modernă dau roade , iar zona a întrat deja în reabilitare completă.

Străzile intens circulate sunt modernizate pas cu pas , cu un covor asfaltic nou și extrem de rezistent, la care se folosește o rețetă modernă pe bază de granit.

Angajații de la Urbis sub supravegherea specialiștilor din Primăria Buzău, au reușit să dea în folosință tronsonul care trece pe lângă Biserica Sfântul Andrei și școala nr 12 și până la capăt de linie.

Lucrările sunt însă în toi și pe.alte străzi din cartier și vor continua până când zona Micro 14 va fi complet reabilitată.

În acest an, concomitent cu asfaltările și amenajarea locurilor de joacă , în cartierul Micro 14 se vor amplasa și platforme de gunoi îngropate.

Lucrarile  cu utilaje de peste trei milioane de euro vizează frezări și aduceri la cotă, reparațiile cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse fiind executate cu oameni și utilaje proprii ale societății Urbis Serv.

O asemenea operaţiune de asflatare nu a mai fost realizată în cartierul Micro 14, încă din anii ’80, ţinta finală fiind, potrivit edilului Constantin Toma, încheieriea asfaltării municipiului în anul 2020.