VIDEO Cea mai exotică vloggeriță din județul Buzău, îndrăgostită de România. Vine din Filipine și locuiește în satul Haleș

În timp ce mulți dintre tinerii din Buzău, aleg să plece în occident, în căutarea unui trai mai bun, mulți străini găsesc în țara noastră locul ideal pentru a-și întemeia o familie. Unii sunt de-a dreptul fascinați de noul lor cămin și ajung să împărtășească lumii întregi noile experiențe.

Asta face și Genalyn, o filipineză căsătorită cu un buzoian și care de patru ani locuiește la țară, într-o comună de lângă Buzău.

Protagoniştii unora dintre multele jurnale de călătorie care rulează pe reţelele de socializare sunt Genalyn, Bogdan şi fiica lor de 3 ani, Katiuşa, adică „The Petre Family“.

Locuiesc de patru ani în Haleș, un sat din Buzău, pe care mama natură l-a răsfățat cu peisaje superbe. Totul în jur îi amintește lui Genalyn de Filipine, țara sa natală. „Îmi place pentru că aici aerul este curat iar peisajul este foarte frumos. Iubesc Romania,îmi place mult să văd zăpadă și să merg la cules de ghebe în pădure ” povestește filipineza, Genalyn.

Genalyn și Bogdan Petre s-au cunoscut pe Facebook. Relația lor a decurs exclusiv online, timp un an, până când buzoianul a făcut rost de bani și a decis să-și aducă iubita acasă, la gospodăria părinților săi, din Haleș.” Ne-am cunoscut luni seară, prima conversație pe Facebook, marți dimineață i-am ascultat cântecele pe care le avea încărcate pe Facebook, și m-a uimit. Doamne, fata asta are un dar.” povestește Bogdan.

Viața lui Bogdan și a exoticei sale soții pare a fi una dintre acele povești de Crăciun despre oameni fericiți, despre speranță și înțelegere în familie.

Nașterea Katiușei a fost darul cel mai frumos pe care destinul l-a oferit până acum familiei Petre.

În casa socrilor din Haleș, tânăra filipineză se simte în largul ei.

Socrii au fost cuceriți repede de talentele lui Genalyn, mai ales de cele culinare.

Este expertă în prepararea peștelui. „Peștele în casă îl prepară Genalyn. Are mai multe sortimente de mâncare. Noi îl preparăm numai la grătar, însă ea îl face și cu sos. povestește doamna Cătioara, soacra filipinezei.

Doamna Cătioara și nora ei, de 27 de ani, gătesc mai tot timpul împreună, pentru că fiecare are câte ceva de învățat de la cealaltă. Iar Genalyn nu a ratat nimic din deliciile bucătăriei noastre. „Îmi plac Sarmale, ciorna și perișoare. Ciorba de vita și ciorba de gogoloși. Găluști, foarte bune, la fel și cârnații de Pleșcoi, sunt foarte buni. ” spune Genalyn.

Și pentru că este vlogger la început de drum, Genalyn nu uită să laude în filmulețele sale bucatele românești și filipineze pe care le prepară împreună cu mama soacră.