VIDEO Cel mai vechi deţinător de armă din Buzău, premiat de polițiști la împlinirea vârstei de 100 de ani

Cel mai vechi  deținător de armă din Buzău, Gheorghe Baciu, a fost vizitat de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. În semn de apreciere pentru toată cariera sa extrem de longevivă, oamenii legii i-au oferit batrânului drept cadou un tablou decorativ cu simboluri vânătoreşti şi o diplomă.

Echipajul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a decis să meargă pentru un control specific la cel mai vechi deţinător legal de armă din judeţul Buzău.

Gheorghe Baciu împlineşte 100 de ani, iar de 60 de ani deţine armă, aceeaşi armă. Poliţiştii s-au prezentat la domiciliul acestuia, în comuna Mânzăleşti, sub pretextul unui control specific pe linia lor de muncă.

După ce au constatat că totul corespunde normelor legale în vigoare, poliţiştii au mărturisit localnicului adevăratul motiv al vizitei lor.

I-au transmis urări sărbătoritului, apoi i-au oferit drept cadou un tablou decorativ cu simboluri vânătoreşti şi o diplomă de apreciere a conduitei acestuia, mereu în spiritul şi litera legii.

Nea`Gică Baciu îşi întreţine gospodăria în care locuieşte singur de mulţi ani, merge la cumpărături şi chiar la vânătoare, când se iveşte ocazia. Merge la cumpărături în sat şi chiar sapă în grădină. Tocmai şi-a construit un gard trainic din sârmă care trebuie să ţină departe animalele sălbatice care vin din pădure.

„Am muncit mult la gard, pentru că trebuia. Mi-am făcut şi poartă, la care mai am să pun doar zăvor. Toate treburile mi le fac singur, că nu are cine. Cât voi mai putea, o să fac treabă”, spune bătrânul din Mânzăleşti.

Bătrânul declară că se simte bine şi în ciuda vârstei înaintate se poate deplasa fără probleme. Uneori se mai ajută de un băţ, pentru că îl mai dor picioarele.

Bărbatul de 100 de ani are o mare pasiune, vânătoarea. Atunci când îi vin colegii în zonă, se încăpăţânează să îi însoţească, doar când ştie că nu are prea mult de urcat pe munte. Mărturiseşte că viaţa a devenit o povară dar că îşi menţine psihicul întreg făcând haz de vârsta sa.