VIDEO Ceremonie grandioasă, la Râmnicu Sărat, de Ziua Independenței Naționale a României

Ziua Independenței Naționale a României a fost marcată și în acest an printr-un amplu ceremonial militar și religios dedicat eroilor namului. Evenimentul a fost organizat vineri la Monumentul din Cimitirul Eternitatea, din municipiul Râmnicu Sărat.

La ceremonie au participat cadre militare active, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale buzoiene, dar și câteva sute de râmniceni.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României, iar apoi s-a oficiat o slujbă de pomenire a  eroilor căzuți pentru eliberarea națională.

O surpriză cu adevărat plăcută a fost prezența a câtorva zeci de copii, îmbrăcați cu straie populare și dotați cu stegulețe tricolore.
Reprezentanții Primăriei Rm. Sărat, ai Prefecturii și Consiliului Județean Buzău s-au adresat apoi râmnicenilor participanți la eveniment.

Reprezentații instituțiilor publice de stat au depus flori la mormintele eroilor râmniceni care au luptat pentru Independența României. În tot acest timp, aeronave ale Bazei aeriene de la Boboc au survolat municipiul Râmnicu Sărat.

Activitatea s-a încheiat cu un program de cântece de fanfară susținut de Muzica militară a Garnizoanei Buzău.

Proclamarea independenţei de stat a reprezentat încununarea eforturilor politice și diplomatice întreprinse în acei ani pentru emanciparea României de sub suzeranitatea otomană.

La 10 mai 1877, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a devenit lege prin promulgarea ei de domnitorul Carol I, consfințind în mod oficial apariția noului stat independent. Independenţa astfel proclamată a fost consacrată şi apărată pe câmpul de luptă, prin eroismul și sacrificiile armatei române care, în perioada aprilie 1877-