VIDEO Cristi Romanescu despre șansa de a ajunge ministru în cabinetul Orban:”A fost o onoare pentru mine să fiu propus pe această listă!”

233

Președintele filialei PNL Buzău, Cristi Romanescu, a explicat vineri, în cadrul unei conferințe de presa, de ce nu s-a mai concretizat propunerea colegilor de partid de a ocupa un fotoliu de ministru în cadrul Guvernului Orban. Romanescu a fost înlocuit de Stroe Ionuț la șefia MTS după ce inițial a apărut pe lista finală pentru postul de ministru.

Cristi Romanescu a fost prima opțiune pentru preluarea mandatului la Ministerul Tineretului și Sportului, el apârând la un moment dat și pe lista finală a Guvernului Orban.

Șeful filialei PNL Buzău a ajuns să fie preferat de colegi la Ministerul Tineretului și Sportului, grație rezultatelor și activității depuse la Federația Română de Tenis de Masă dar și in cadrul Comitetului Olimpic Român.

Romanescu a precizat că s-a simțit onorat atunci când colegii săi l-au nominalizat pentru această funcție guvernamentală, după ce a fost luată in calcul expertiza sa de câteva decenii, în domeniul sportului.”Colegii care au participat la acea discuție informală și inițială, s-au uitat automat către mine și au avansat ideea că eu am cea mai mare expertiză în domeniu și că aș putea face o figură frumoasă acolo. De la aceste discuții și până la a fi noninalizat efectiv, distanța este însă lungă și au fost mai multe dezbateri despre ce este mai bine acum pentru partid dar și pentru mine. În condițiile în care activitatea dintr-un guvern este efemeră, eu ar fi trebuit să-mi dau demisia din cele două structuri în care activez de o viață, atât de la Federația Română de Tenis de Masă cât și de la Comitetul Olimpic Român. Din acest motiv s-a considerat că e mai bine ca deocamdată activitatea mea să se desfășoare acolo.” a precizat Deputatul Cristi Romanescu.

Lista a fost definitivată după o ultimă discuţie purtată cu preşedintele Klaus Iohannis.

Conducerea partidului dar și Cristinel Romanescu l-au preferat până la urmă la șefia MTS, pe Ionuț Stroe, fost purtător de cuvânt al PNL.