VIDEO Doi studenți străini, vedete într-o cafenea din Râmnicu Sărat

O cafenea din județul Buzău a devenit mai interesantă după ce, printre angajați, și-au făcut apariția doi tineri din Turcia și Franța.

Sunt studenți și au ales să facă practică la o terasă din Râmnicu Sărat, printr-un proiect educațional.

Au devenit atracția localului, pentru că aceștia socializează cu clienții, împărtășesc cu ei povești și lecții de limbă străină.

Julien are 21 de ani, este student la Management, în Grenoble, iar de peste cinci luni muncește într-o cafenea din Râmnicu Sărat.

Învață de la zero să administreze o afacere. O atenție deosebită o acordă lecțiilor de limba română.

Julien este beneficiarul unui proiect care susține schimbul de experiență între tinerii din Europa.

Un an durează stagiul în România, perioadă în care și-a propus să viziteze toată țara.

Meltem este colega de practică a lui Julien. Turcoaica în vârstă de 24 de ani este preferata clienților din cafenea, pentru că le satisface toate curiozitățile despre țara care se întinde pe două continente.

Meltem va deveni ghid turistic în Istanbul și este convinsă că practica de un an la Râmnicu Sărat o va ajuta în relația cu turiștii români, care sunt din ce în ce mai numeroși.”Tinerii sunt încântați de prezența celor doi străini, pentru că socializează, pentru că învață mult din cultura fiecăruia, e un sharing intercultural deosebit și ca atare este un du-te vino permanent.” ne-a declarat Volodea Mateevici, administratorul cafenelei.

După terminarea stagiului, Meltem și Julien au planuri mari din care România nu liosește.

Turcoiaca născută în apropiere de Istanbul vrea să revină ca turist în Munții Carpați și Delta Dunării.

La rândul său,  Julien este sigur că după terminarea facultății de Management se va întoarce în România ca ghid pentru grupuri de francezi.