VIDEO Incident la exercițiul NATO de desant aerian de la Boboc: parașutist american, transferat la un spital din capitală după ce s-a lovit la cap

Un militar american din trupele aeropurtate ale Gărzii Republicane a ajuns astăzi dimineată la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, după ce s-a accidentat în cadrul unui exercițiu de desant aerian.Parașutistul s-a lovit la cap în momentul aterizării, într-un lan de porumb de pe raza satului Boboc

Deși la locul exercițiului existau medici și ambulanțè NATO, soldatul a fost trimis la spital pentru un examen radiologic, întrucăt exista suspiciunea unei fracturi la nivelul umărului și a unui traumatism cranio cerebral. Potrivit medicilor din Spitalul Județean din Buzău, militarul s-ar fi lovit în această dimineață în timpul exercițiului de desant aerian.

Deși examenul radiologic nu a confirmat nicio fractură, personalul medical a hotărât transferul parașutistului american către un spital din București. Un desant masiv de militari NATO și tehnică de luptă a avut loc în ultimele ore în zona aerodromului Boboc, din județul Buzău.

Peste o mie de militari străini, înarmați până-n dinți, au fost parașutați pe terenurile agricole din jurul aerodromului Boboc, pentru a simula atacarea unității militare și recucerirea ei din mâinile inamicului.

Parașutiștii au ajuns într-un lan de porumb de lângă aerodrom, pentru a pregăti asaltul pe timp de noapte a peste 1.100 de parașutiști din Garda Națională a Statelor Unite.

Acțiunea este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României. Scopul exercițiului a fost de recucerire a bazei militare ajunse în mâinile inamicului.

Cei aproape 1.500 de luptători NATO care au fost parașutați în România vor efectua exerciții tactice în mai multe zone împădurite ale județului.

Operațiunile sunt coordonate de un grup de 50 de ofițeri români de stat major. Numărul total de militari participanți se ridică la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.