VIDEO Isterie în masă în municipiul Buzău, de la coronavirus

Isteria se propagă cu viteza fulgerului în municipiul Buzău după primul caz confirmat de infectare cu coronvirus. Mai multe întâmplări bizare au făcut senzație, marți, la Buzău.

Un buzoian care s-a întors Italia a aflat pe propria piele cât de vigilente sunt forțele de ordine la Buzău. El a trăit o adevărată aventură în timp ce se afla la cumpărături în Piața Centrală, la scurt timp după ce a fost recunoscut de un polițist local care știa că bărbatul era plecat în Italia.

Omul legii nu a stat pe gânduri și a chemat imediat ambulanța, forțându-l pe „suspect” să plece la analize și apoi să intre forțat în carantină.

Panica s-a instalat, marți dimineață, și la fabrica de ulei din Buzău. Un angajat a fost trimis de către șefi acasă după ce s-a aflat că fiul său învață la Colegiul Hasdeu, unitate care tocmai fusese închisă după ce un elev luase contact cu femeia de 73 de ani din Buzău confirmată cu coronavirus.

Panica s-a dovedit a fi nejustificată întrucât analizele au ieșit negative în cazul elevului din Hasdeu care luase contact cu buzoienca de 73 de ani care a fost diagnosticată cu coronavirus.

Cel mai serios eveniment s-a produs la periferia Buzăului, în cartierul Simileasca.

Aici localnicii au ieșit în stradă după ce au auzit că în apropiere ar urma să fie amenajat un loc de izolare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Isteria a fost alimentată de zvonul că într-un modul din apropierea caselor a fost izolat deja un bolnav.

Câteva zeci de persoane s-au strâns pentru a protesta în capătul străzii Depozitului, acolo unde sunt de câțiva ani patru module de locuit. Oamenii au auzit de dimineață că în barăcile de lângă casele lor au ajuns deja bolnavi cu coronavirus.

Două dube ale Jandarmeriei și un echipaj de la Poliția Locală au fost trimise să mențină ordinea.

Locuitorii din Simileasca nu au motive să își facă griji, au anunțat ulterior reprezentanții primăriei. Modulele din zonă sunt pregătite în aceste ore pentru a fi mutate în curtea Spitalului de boli infecțioase, unde vor fi cazate persoane plasate în carantină.