VIDEO Medici și asistente de expertiză medicală a muncii din Buzău, acuzați de fapte grave de corupție. Procurorii au declanșat ample percheziții la domiciliile suspecților

Cinsprezece cadre medicale de medicina muncii, arondate Casei de Pensii Buzău, au intrat în vizorul anchetatorilor, în urma unor plângeri penale care au ajuns pe masa procurorilor anticorupție. Marți au fost demarate mai multe percheziții la domiciliile suspecților acuzați de fapte de corupție.

Mai mulți.medici sunt bănuțî că ar fi  încasat sume mari de bani pentru a facilita pensionarea pe caz de incapacitate de muncă sau de boală, în urma unor diagnostice fictive.

Pentru a completa probatoriul, procurorii specializați și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție au demarat maŕți, mai multe percheziții la cabinetele.medicilor care au pus la punct o filieră infracțională ce ar fi păgubit cu sume mari de bani Casa de Pensii Buzău.

Descinderile au vizat  şi domiciliile unor cadre medicale dar și mai multe autovehicule folosite de aceste persoane aflate sub lupa anchetatorilor.

Perchezițiile s-au mutat apoi și la mai multe cabinete din Policlinica 23 August din Buzău, tot pentru probarea activității infracționale a unor medici specialişti de expertiză medicală privind capacitatea de muncă.

Circa 15 persoane au fost conduse la audieri. Ancheta ar fi pornit de la plângeri primite de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Teritorial Buzău., în cursul anului precedent.

Oameni legii au ridicat documente, înscrisuri și alte bunuri materiale. Totodată au fost puse în executare și mandate de aducere privind persoanele
implicate în activitatea infracțională.