VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii, operațional după patru ani de lucrări: drumul spre Buzău, mai scurt cu aproape 8 kilometri, pentru sătenii din trei localități

495

Circulația pe noul pod de la Vadu Pașii, a fost deschisă vineri 22 octombrie, după mai bine de patru ani de lucrări. Sătenii din Vadu Pașii, Săgeata și Robeasca au avut de așteptat mai bine de16 ani, până când circulația a fost reluată pe lângă vechiul pod construit de Anghel Saligny.

Lucrarea a fost recepționată vinero, de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Înainte de deschiderea oficială a circulației pe pod, Petre Emanoil  Neagu a organizat o scurtă conferință alături de primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon și de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Lucrările la noul pod au început în 2017 și ar fi trebuit să fie gata anul trecut.

Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii a fost construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Timp de16 ani, localnicii din Vadu Pașii, dar și din alte comune, au fost nevoiți să facă un ocol de 6-7 kilometri, prin Mărăcineni, pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Vechiul pod ridicat de Anghel Saligny a fost închis în primăvara anului 2005, odată cu inundațiile devastatoare care puneau la pământ podul de la Mărăcineni.

Totodată, autoritățile au decis ca vechiul pod, proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny, să fie restaurat și păstrat ca monument istoric.