VIDEO O cascada din Chiojdu a devenit magnet pentru turiști

Buzăul are în zona de munte câteva cascade care impresionează nu atât prin dimensiuni, cât prin frumuseţea lor şi a peisajului din jur. Cascada La Șipot a devenit în ultimii ani o atracție pentru turiștii care caută odihnă, relaxare și meditație.

O cădere de apă de peste şase metri înălţime, situată într-o zonă sălbatică din comuna buzoiană Chiojdu, în mijlocul unei păduri a devenit magnet pentru turiști.

Călătorul găsește cazare chiar deasupra cascadei,la doar 153 de lei pe noapte, într-un complex cu peste 50 de paturi.

Punctul în care apa râului Bâsca cu Cale întâlnește un prag de circa șase metri înălțime este raiul pe pământ al multor generații de copii și tineri din Chiojdu.

Cândva un loc tainic al localnicilor, cascada La Șipot atrage de câțiva ani  din ce în ce mai mulți turiști.”Aici, înainte era o stâncă, nu ne așteptam să fie așa dar este super. Este una dintre cele mai frumoase zone. Chiar recomand tuturor să vină aici. Facem foarte multe drumeții” ne-a declarat Andrei Stoica, un turist din Prahova.

Cascada din Chiojdu atrage din ce în ce mai mulți turiști care caută relaxare în mijlocul naturii.

Deasupra căderii de apă, a fost amenajat un complex turistic. Până aici sunt 135 de kilometri din Capitală, de la Ploieşti sunt 50 de kilometri, prin Vălenii de Munte, iar din Buzău, 70 de kilometri.

Domeniul de la cascadă  este prevăzut cu terase, grătare, locuri de parcare, alei și terenuri de sport.

Printre copaci sunt amenajate numeroase foișoare, unde grupurile de turiști pot respecta distanțarea socială impusă de pandemie.

Cazarea se face în apartamente, vile sau căsuţe, la prețuri care variază între 153 și 250 de lei.

Turiștii cazați deasupra cascadei La Șipot au parte în fiecare weekend de evenimente inspirate din tradițiile locului, precum tăiatul porcului.

Cei care vor să descopere aerul curat şi frumuseţea zonei, sunt sfătuiţi să renunţe la maşină şi să meargă pe mâna sătenilor care la un preţ modic le oferă o plimbare pe Valea Chiojdului în căruţe tradiţionale.

Tot de la Chiojdu se poate pleca în drumeţie spre ”Lacul Vulturilor”, situat la 1.400 metri altitudine.