VIDEO Patru minori care trăiau într-o anexă, mutați în casă nouă de Crăciun. Polițiștii buzoieni au ridicat construcția în doar 3 zile

O familie cu patru copii din comuna buzoiană Vernești a primit în dar, înainte de Crăciun, o căsuță nouă. De ridicarea clădirii, care a durat numai trei zile, s-au ocupat mai mulți polițiști din subordinea IPJ Buzău.

Luni, 21 decembrie, cu puțin timp înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, polițiștii din IPJ Buzău au demarat misiuni în vederea construirii unui cămin pentru patru copii, din comuna Vernești.

Despre această poveste, polițiștii aflaseră cu puțin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuiau într-o anexă și care aveau nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă.

”Nu știam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, așa că am hotărât să facem o vizită la fața locului, pentru o evaluare a necesităților și o analiză a resurselor. Ne-a întâmpinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anișori. După o scurtă și totuși cuprinzătoare conversație cu micuțul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reușim în ceea ce ne-am propus”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Printr-o mobilizare de forțe impresionantă și în timp record, polițiștii au reușit să le ofere copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani un acoperiș nou deasupra capului, cu utilități, ”cu voie bună și mulțumire în ajun de sărbătoare”.

După numai trei zile de efort susținut, spun polițiștii implicați în proiect, cei doi părinți au sunat să le mulțumească polițiștilor și să-i întrebe dacă pot muta mobilierul în locuință, să îi prindă Crăciunul în casa nouă și curată.

Și, pentru că la început de an școlar, copiii familiei din Vernești mărturiseau unei televiziuni locale faptul că le este aproape imposibil să facă față noii provocări, învățământul online, polițiștii le-au dăruit o tabletă pentru cursuri și televizor pentru a rămâne conectați la prezent.

De asemenea, câteva tablete, televizoare și bunătăți tradiționale de Crăciun donate de polițiști au ajuns și la câteva familii cu învățăcei destoinici din satul Știubei, comuna Râmnicelu, dar și în comune precum Glodeanu Siliștea sau Vadu Pașii.