VIDEO PNL Buzău obține o performanță istorică la un scrutin electoral. A câștigat primul loc pe municipiu, la prezidențiale

Rezultatele parțiale la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie au adus și prima surpriză de proporții pentru PNL, partid care nu a reușit niciodată în istoria sa de aproape 30 de ani, să obțină un procent mai mare de 19 la sută pe plan local. Principalul perdant la nivelul Municipiului Buzău a fost PSD, partid care a obținut doar 25,10 la sută din voturi în timp ce PNL a bifat 29,66 la sută din sufragii.

Cu toată euforia creată după succesul de pe plan local, liderii PNL au declarat că nu au abandonat lupta, intrând deja în campania pentru turul doi.” După o campanie electorală în care am muncit foarte mult, iată că ne vedem candidatul ca fiind pe primul loc. Suntem bucuroși că Președintele Klaus Iohannis a obținut un scor foarte bun și mai mult și de faptul că diferența este semnificativă față de locul doi. Cu toate acestea ne luăm în serios adeversarii și deja am intrat în campania pentru turul doi, unde ne dorim să obținem chiar un rezultat și mai bun decât în primul tur ” a declarat Cristi Romanescu, Președintele filialei PNL Buzău.

PNL a obținut la Buzău, un scor foarte bun și pe plan județean, reușind să meargă braț la braț cu PSD , între cele două partide înregistrându-se doar o diferență de doar 4 procente, PNL obținând 29,44 la sută la numărătoarea parțială iar PSD .33.5 la sută.

În ultimii 15 ani PSD a câștigat detașat municipiul și județul Buzău cu procente de peste 45 la sută pe plan local și aproape 58 la sută pe plan județean.