VIDEO Povestea medicului reîntors la Râmnicu Sărat, după zeci de ani petrecuți în Canada: plecam din țară cu o tristețe imensă !

Dorul de casă și restricțiile din pandemie impuse peste tot în lume i-au convins pe mulți români, peste un milion conform statisticilor, să revină acasă. Unii s-au angajat iar alții au deschis afaceri, așa cum a făcut și un un medic veterinar reîntors în România după zeci de ani petrecuți în Canada.


Daniel Rădulescu are 61 de ani și a profesat medicina veterinară în Montreal, Canada, până de curând.  A plecat peste ocean împreună cu familia, înainte de Revoluție.

La jumătatea anului trecut, în plină pandemie, Daniel s-a întors în România, hotărât să-și petreacă restul vieții în municipiul Râmnicu Sărat.

Și-a adus cu el o parte din banii strânși de pe urma meseriei pe care o practică de peste trei decenii, multe manuale de medicină veterinară și autoturismul de care este foarte atașat.

„Veneam cu o bucurie imensă de la Montreal aici și plecam cu o tristețe imensă când mă întorceam. Asta mi-a spus că locul meu era aici, la Râmnicu Sărat.” povestește veterinarul Daniel Rădulescu.

Doctorul Rădulescu a închiriat un spațiu din centrul orașului Râmnicu Sărat, care fusese abandonat, și în câteva luni l-a transformat într-un cabinet veterinar modern, unde vrea să-și practice meseria mulți ani de acum înainte, cu tehnici învățate peste ocean. A deschis cabinetul în martie, iar de atunci i-au trecut deja pragul peste 40 de persoane cu pisici și căței în brațe.

„În momentul în care animalul este supus vaccinării este foarte important ca vaccinul să provină direct de la frigider. Așa se păstrează până la inoculare Pentru mine este important să am și un feedback la situația creată, de la stăpân.” mai spune medicul Daniel Rădulescu.

Pentru stăpânii animalelor care au ajuns până acum în noul cabinet veterinar, a fost o noutate chiar și modalitatea de imobilizare a pacienților cu blană în cursul examinării sau îngrijirii.

La nevoie, doctorul Rădulescu impovizează o botniță din fașă de tifon, pe care i-o fixează animalului astfel încât să nu-l jeneze.

„La Facultatea de medicină din București sunt foarte restrânși în practică, e mai multă teorie decât în alte țări.” este de părere Daniel Rădulescu.

Doctorul Rădulescu este conștient că în România nu va atinge câștigurile din Canada, unde îngrijea și animale din crescătorii, însă deja simte cum diferența este suplinită prin alte beneficii de care are parte acasă.

„Eu, în mod normal, cât lucram cu animale de fermă, nu am câștigat niciodată sub 8.000 de dolari pe lună. S8ncer era o sumă bună pentru trai. Aici, să vedem ce ne rezervă viitorul deși eu cred că și aici e loc, la scara României.Însă aici am și alte avantaje în afară de cele bănești. Sunt încântat de ce găsesc acum în România, vorbesc de România elevată, nu a celor care aruncă gunoaie și căței pe margine. Vorbesc de o Românie a celor care știu că animalul este un beneficiu imens, o adevărată zooterapie.” precizează veterinarul râmnicean.

Daniel Rădulescu a investit câteva zeci de mii de dolari în dotarea cabinetului din centrul orașului Râmnicu Sărat cu aparatură de imagistică medicală, frigidere și testere pentru biochimia sângelui și a urinei.

Una dintre camere a fost amenajată ca spațiu de recuperare prin înot pentru animale cu pareze sau paralizii, pe care îl va inaugura în această vară.