VIDEO Primele autobuze electrice, pe străzile din Buzău, din 15 martie

Primăria Municipiului Buzău și societatea de transport public de călători Trans Bus S.A. din Buzău au lansat vineri în circulație prima flotă de 13 autobuze electrice.Cu această ocazie va fi testat pentru o perioadă de 3 luni și noul sistem de E-ticketing.

Nouă din cele treisprezece autobuze electrice au fost introduse pe traseul numărul zece iar celelalte patru circulă tot de vineri pe traseul numărul șapte.

Biletele sau abonamentele de călătorie se pot procura de la la tonetele societății Trans Bus cât și de automatele de bilete amplasate pe Bulevardul Unirii.

Timp de 3 luni noul sistem de E-ticketing aflat în teste va functiona in paralel cu actualul sistem de E-ticketing.

Biletele si abonamentele achizitionate pentru actualul sistem de E-ticketing vor valabile până la epuizarea termenului de valabilitate. Cardurile pentru persoanele care beneficiază de gratuități și facilități la transportul public se vor elibera după data de 15 aprilie.

Validarea biletului sau aonamentului de călătorie în mijlocul de transport în comun este obligatorie pentru fiecare călătorie.

Achizitia biletelor și a abonamentulor de călatorie pentru noul sistem de E-ticketing se poate face si prin descărcarea unei aplicatii pentru telefoanele mobile intitulată Transport Public Buzau.