VIDEO – Procesiune de Florii pe străzile Buzăului, cu peste o mie de pelerini

Peste o mie de buzoieni au luat parte la pelerinajul de Florii organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Credincioşii au mărşăluit pe străzile Buzăului, purtând cu ei icoana care simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim şi ramuri de salcie.

Procesiunea religioasă a pornit din Parcul Crâng și s-a desfășurat pe un traseu de peste doi kilometri, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor și Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.

Au participat în jur de o mie de pelerini. Pe tot traseul, au rostit rugăciuni şi au cântat, alături de preoţii parohiilor de care aparţin.

Participanții au fost întâmpinați, în pridvorul Catedralei, de către preoții Arhiepiscopiei, care au oficiat slujba de sfințire a icoanei Intrării Domnului în Ierusalim şi a ramurilor de salcie, pe care pelerinii le vor pune la icoane, aşa cum spune tradiţia în ziua de Florii.

În aghiasmatarul din curtea lăcașului, au fost scoase spre închinare, alături de icoana praznicului, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei în noaptea de Înviere.