VIDEO Scene desprinse din filmele despre apocalipsă, surprinse în comuna Scorțoasa

 Localitatea a fost înconjurată de flăcări mari iar câțiva săteni în vârstă erau în pericol să moară carbonizați. Mai mulți voluntari mobilizați de șeful SVSU din localitate, Tudor Socrate, au urcat cu mașinile de teren proprii și au evacuat localnicii, până la sosirea pompierilor de la ISU Buzău.

[/video]

În filmarea postată pe Facebook zilele trecute de Tudor Socrate se aude când salvatorii spun că au de evacuat în jur de 20 de persoane.

Cel mai distrugător incendiu a fost înregistrat tot în județul Buzău, pe dealul Istrița. Uscăturile și o pădure de pin de pe aproape 400 de hectare au ars mai bine de două zile, după ce un localnic a încercat să-și curețe terenul de vegetație prin incendiere.

Situația a devenit alarmantă în toată țara. Garda Națională de Mediu a calculat că, în medie, 83 de piromani dau foc terenurilor din România, în fiecare zi.

Fenomenul arderilor ilegale de vegetație din acest an are cea mai mare amploare din ultimii cinci ani, depășind 6.000 de arderi de vegetație uscată în doar două luni și jumătate.