VIDEO Se conturează ipoteza unei crime în cazul tinerei arse de vie. Vecinii au auzit zgomote bizare inainte de incendiul devastator din Buzău

Au apărut noi piste în cazul incendiului care a distrus un apartament duminică dimineață într-un bloc turn de pe bulevardul Bălcescu din Buzău. Vecinii apartamentului distrus de foc au declarat că au auzit zgomote ciudate înainte ca fumul și flăcările să ia viața copilei de doar 22 de ani. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că acum se fac ample cercetări cu martori și probe existând suspiciunea comiterii unei crime.

Chiar înainte de producerea nenorocirii care a luat viața unei tinere de doar 22 de ani, vecina de la etajul inferior a fost trezită din somn de bubuituri puternice din tavan.Câteva minute mai târziu câțiva tineri au ieșit din apartamentul victimei și au fugit pe coridor. Zgomotul făcut de tinerii figari a fost auzit de mai mulți vecini, ulterior apartamentul fiind cuprins de flăcări.

Peste 30 de persoane au fost evacuate din locuințe, în zorii zilei. Flăcările se manifestau violent ieșind pe fereastra apartamentului incendiat.   

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o scară de salvare la înălțime, cu un echipaj SMURD și cu o autospecială de stingere. La fața locului a sosit și o și Ambulanță.

Pentru că nu s-a putut interveni cu autospeciala la înălțime din cauza castanilor care nu au permis apropierea mașinii pompierilor de bloc, s-a acționat prin interiorul blocului fiind spartă ușa apartamentului aflat în flăcări. 

În interior pompierii au dat peste un cadavru carbonizat. Imediat, a fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor incendiului și împrejurările în care persoana carbonizată a decedat. Anchetatorii au aflat că victima este o tânără de 22 de ani, care stătea singură în locuință, deoarece mama ei lucrează în Italia.  

Vineri seara, Valentina Daniela Nica ar fi organizat o petrecere în apartamentul de la ultimul etaj iar conform unor vecini, în timpul nopții, din locuință s-ar fi auzit certuri și o bubuitură. 

Apartamentul fusese cumpărat de mama ei, divorțată, în urmă cu trei ani. Femeia lucrează cameristă la un hotel în Sardinia, Italia.

Pompierii, împreună cu poliţiştii criminalişti, desfăşoară o cercetare pentru a afla cauzele izbucnirii incendiului.

Potrivit unor surse din apropierea anchetatorilor, se conturează ipoteza unei crime, apărând indicii că apartamentului i s-a dat foc cu benzină. În aceste momente, nu este clar cine și de ce să fi incendiat casa.