VIDEO Separarea vaccinaților de nevaccinați, cu un gard de sârmă, la un cunoscut hipermarket din Buzău. Reacția Asociației Pro Consumatori (APC)

Pentru a delimita spațiile de acces ale persoanelor care au sau nu certificat verde, reprezentanții unui hypermarket din Buzau au montat un gard în interior. pentru separarea persoanelor vaccinațe de cele nevaccinate.

Pe imagini se vede cum în interiorul magazinului a apărut un gard metalic înalt de aproape doi metri, menit să impeidice accesul către magazinele considerate neesențiale.

Sunt voci care contestă măsura gardului metalic din interiorul supermarketului.

Asociația Pro Consumatori (APC), organizație de utilitate publică cu activitate de peste 31 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor, a înaintat sesizări mai multor instituții, inclusiv Ambasadei Germanei.

Într-un comunicat publicat pe pagina Asociației Pro Consumatori, măsura montării gardurilor care separă vaccinații de nevaccinați este catalogată ca fiind ofensatoare la adresa clienților.

”Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor.”, scriu reprezentanții APC România.