VIDEO Sistemul educațional din Țintești, mândria autoritătilor locale. Se pregătesc proiecte de anvergură și în infrastructura de apă, gaze și canalizare

Sistemul educațional din Țintești a primit în ultimii ani o infuzie majoră de capital, prin investiții în clădiri, săli de clasă sau echipamente mai moderne chiar și decât cele de la oraș. Astfel elevii beneficiază de laptopuri,tablete sau table inteligente achiziționate de autoritățile locale cu bani europeni.

La acest moment comuna Țintești este privilegiată în materie de infrastructură educațională comparativ cu alte localități.

Astfel, în primăvara anului 2022 școlile din Țintești și din satele arondate,  dispun de table electronice, iar elevii beneficiază de laptopuri, tablete sau computere performante, cumpărate prin programe de modernizare a învătământului, accesate de autoritățile din Țintești în ultimul an .

Schimbările majore vor continua și în acest an, prin atragerea de fonduri pentru dezvoltarea tuturor comunităților din Țintești, primăria demarând deja o amplă campanie de modernizare a infrastructurii.

Astfel autoritățile locale au depus spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Anghel Saligny, proiecte de infrastructură ce vizează branșarea a sute de gospodării la o rețea nouă de apă și canalizare.

Mai mult autoritățile locale au depus și un proiect de alimentare cu gaze a comunei Țintești și a satelor arondate.

Totodată va continua și campania de asfaltare a drumurilor comunale” În ceea ce privește infrastructura locală, în această primăvară vom continua campania de asfaltare pe șase străzi comunale, trei din satul Maxenu și alte trei din satul Pogonele. Urmează proiectele pe care le-am depus pentru canalizare și alimentare cu apă, care sunt extrem de importante pentru noi.” ne-a declarat primarul localității Țintești, Aurel Stoica.

În ultimii ani atragerea de finanțări din fonduri europene sau guvernamentale a devenit o prioritate pentru autoritățile locale din comuna Țintești .

Până acum au fost atrase milioane de euro prin diverse programe de dezvoltare locală.

Banii au fost folosiți pentru asfaltarea unor drumuri comunale, reabilitarea și dotarea cu echipamente moderne a școlilor și grădinițelor din mai multe sate.

Pe lângă sumele provenite din finanțări, autoritățile locale și-au propus să investească în infrastructură și din fonduri proprii pentru dezvoltarea accelerată a comunităților.și pentru sporirea gradului de confort din casele sătenilor.

Edilul localității precizează că va continua campania de modernizare a școlilor, de dotare cu săli de sport moderne.”Urmează să construim o sală de sport modernă la Pogonele. Această investiție o vom adăuga la capitolul de dezvoltare a infrastructurii sportive, alături de terenul multifuncțional din Țintești sau stadionul de fotbal din Maxenu” a mai spus Aurel Stoica, edilul localității Țintești.