VIDEO „Spaima lighioanelor”, filmată în timp ce înfruntă o turmă de mistreți. Genică Șenchiu, celebră după ce a alungat singură ursul

Sălbăticiunile care dau târcoale gospodăriei Genicăi Șenchiu, femeia care a ajuns celebră după ce a alungat singură ursul, par a nu avea deloc șanse de izbândă.

Noi filmări postate de buzoianca din Plavățu, cătun de munte înconjurat de pădure, o surprinde pe curajoasa protagonistă în timp ce înfruntă o turmă de porci mistreți.

Filmările în care se aude cum doamna Genica gonește porcii sălbatici din curte au fost postate zilele trecute, deși întâmplarea a avut loc înaintea episodului care avea să-i aducă celebritatea. Femeia trecută de 50 de ani a gonit un urs de câteva sute de kilograme, cu mâinile goale, doar cu ajutorul unui câine, Ursulică.

De fapt, chiar reușita în fața turmei de mistreți, spune doamna Genica, i-a creat senzația că are suficiente abilități de gonaci astfel încât să aibă succes și cu ursul. Femeia din satul Plavățu spune că a fost nevoită să ia și rolul de apărător al gospodăriei, după ce soțul a plecat la muncă în Scoția și a lăsat-o singură, cu cele zece căprițe în grijă.

Într-o dimineață, femeia a fost atât de înfuriată pe oaspeții nepoftiți, încât a decis să-i gonească din curte. Mistreții veneau frecvent aproape de curte, însă niciodată nu îndrăzneau să ajungă până la grajduri, mărturisește săteanca din Plavățu, comuna Mânzălești.

„Porcii mistreți veneau și-mi întorceau pământul și, la un moment dat, când să dau drumul la capre, pe la șapte dimineața, i-am găsit la ușa grajdului, lângă câini. De acolo i-am dat în jos. Se vede în filmare cum i-am alergat toată grădina. Aici nu era gardul nou și au ieșit prin mărăcini și s-au dus la vecini”, ne-a povestit doamna Genica.

Genica Șenchiu a ajuns faimoasă pentru curajul de a alunga singură un urs masiv care-i intrase în curte ca să-i sfâșie animalele.

Întâlnirea extrem de riscantă a avul loc zilele trecute, într-un cătun al comunei Mânzălești. Animalul intrase printr-o spărtură făcută cu ghearele în gardul metalic și încerca să prindă caprele care fugeau agitate prin grădină. Deși a observat că sălbăticiunea este foarte mare, doamna Genica și-a luat inima-n dinți și a început să alerge spre ea.