VIDEO Tânăra incendiată de iubit, înmormântată. Criminalul vrea în libertate

Valentina Daniela Nica a fost condusă marți pe ultimul drum de către zeci de rude și cunoscuți.Tot astăzi, Cosmin Dan, tânărul suspectat că a omorât-o prin incendiere pe fosta sa iubită, a așteptat soluția la contestația privind arestul preventiv.

Tânăra de 21 de ani care a fost incendiată de fostul iubit a fost condusă marți pe ultimul drum de rude, prieteni și foști colegi.

Zeci de persoane au fost în cortegiul care a însoțit-o pe Valentina de la capela Bisericii Sf. Gheorghe către cimitirul din zona industrială, unde i-a fost pregătit mormântul.

Valentina a fost ucisă prin incendiere cu benzină de Cosmin Dan, un fost coleg de liceu.

În timp ce victima îi era dusă la mormânt, Cosmin Dan aștepta soluția magistraților cu privire la detenția sa în arestul IPJ Buzău.

Avocaţii tânărului acuzat de omor calificat au făcut contestaţie la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Buzău pe 24 februarie, la numai o zi după ce tânărul ar fi comis crima prin incendiere a victimei..

După ce testul toxicologic rapid a indicat prezenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive în organism, este necesar ca în zilele următoare Cosmin să fie scos din arest pentru un examen psihiatric. De rezultatul acestuia depinde severitatea pedepsei pentru omor.

Deocamdată, procurorii îşi concentrează ancheta penală doar pe Cosmin, autorul omorului, deşi sunt indicii că în apartament ar mai fi fost alţi patru tineri, între care şi Anisia, actuala prietenă a inculpatului.

Conform procurorilor, Valentina a murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon şi a arsurilor, nefiind descoperite urme de violenţă.

Unchiul victimei, Ion Dodan, declară, de asemenea, că medicul legist i-a spus că trupul fetei nu avea răni cauzate de lovituri. Se conturează astfel varianta că ucigaşul a stropit victima cu benzină şi i-a dat foc de vie, cadavrul fiind găsit chircit între calorifer şi pat.

Contestaţia la măsura preventivă de arest preventiv a lui Cosmin Dan i-a fost însă respinsă ca nefondată, marţi, la Curtea de Apel Ploieşti.